Lietuvos policijos
veteranų asociacija

Turite klausimų? +370 5 271 7902
El. paštas lpva@policija.lt

2021 m. Lietuvos policijos veteranų sąskrydis Karklėje

Lietuvos policija vis skaičiuoja sukaktis: prieš trejus metus buvo paminėtas jos įkūrimo 100-metis, pernai dešimtmetį pažymėjo Lietuvos policijos veteranų asociacija (toliau – LPVA), šiais metais minimas atkurtos Lietuvos policijos 30-metis.Būtent šiai sukakčiai paminėti, surengtas policijos veteranų sąskrydis, prisimenant, kaip daugelis tuomet tarnavusių, o šiandien jau atsargoje esantys prieš 30 metų įstojo į tarnybą, prisiekė ginti besikuriančią Lietuvos Valstybę. Tada tai buvo vienintelis būdas apsiginti – būti drauge. Šiandien nauji iššūkiai, bet policijos veteranai neleidžia sau atsipalaiduoti, jie ne tik yra aktyvūs patardami dabar policijos vairą turintiems vadovams, bet ir nepraranda noro aktyviai tiek fiziškai, tiek intelektualiai pasivaržyti.

Rugsėjo 17-18 d. pajūryje, Karklėje, į respublikinį, jau tradiciniu renginiu tapusį,sąskrydį iš visos Lietuvos susirinko Lietuvos policijos veteranų asociacijos nariai bei jiems prijaučiantys.

Sąskrydį atidarė LPVA pirmininko pavaduotojas, Vilniaus filialo vadovas Vytautas Jonikas, susirinkusiuosius sveikino Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – AVPK) viršininkas Alfonsas Motuzas, policijos kapelionas Antanas Budreckas, renginio teritorijos šeimininkas Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkas Ramūnas Stasiulis.

Nors iškilmingo atidarymo metu oras nelepino, bet azarto ir  geros nuotaikos viso sąskrydžio metu tikrai netrūko. Organizatoriai nepagailėjo jėgų ir parengė tradicinių užduočių bei prizų, dėl kurių ir svarbiausio–2021 m. LPVA sąskrydžio nugalėtojų vardo,varžėsi 9 komandos.

Pirmoji užduotis buvo komandų atstovams suorganizuota viktorina, šie kartu su komanda turėjo parodyti visą sukauptą žinių arsenalą, stengdamiesi atsakyti į Kauno filialo narės Zitos Gaižauskienės parengtus istorinius, kultūrinius, geografinius ir net aromaterapijos žinių išmanymo reikalaujančius klausimus. Šią rungtį pavyko laimėti Klaipėdos filialui. Kitas iššūkis komandams buvo – estafetė, keturi komandos nariai turėjo parodyti sumanumą ir vikrumą įveikiant ją. Vien ką reiškė dėvint girtumo akinius, nueiti tam tikrą atstumą ir dar teisingai uždėti šviesą atspindinčius atributus – atšvaitus. Suskaičiavus rezultatus paaiškėjo, kad šios rungties nugalėtojai, kaip jie patys sako – komanda iš pa- Utenas. Šeštadienį daug jėgų pareikalavo futbolo rungtis, kurios nugalėtojais paskelbta Marijampolės filialo komanda, na ir finalinė, azartiškiausia ir labiausiai žiūrovų pritraukusi – petankės rungtis. Finale susitiko Kauno ir Mažeikių filialo komandos, kurį, po įtemptos kovos, laimėjo mažeikiečiai.

Be komandinių rungčių buvo galima pasitikrinti taiklumą krepšinio aikštelėje, kurioje nepralenkiamas buvo – Palangos filialo narys Mamertas Vainorius ir šaudymo iš lazerinio ginklo rungtyje, nugalėtoju paskelbtas Kauno filialo narys Genadijus Ivanovas.

Vakarinėje programoje būta taip pat daug staigmenų. Mažeikiškiai, Arvydas Mazilinas su žmona, šoko čigonės šokį. Arvydas yra TV projekto „Dvi minutės šlovės“ dalyvis. Kęstutis Krencius grojo ir dainavo savo kūrybos Mažeikių filialo himną, žemaitišką dainą. Jis yra išleidęs ne vieną eilėraščių knygą, įrašęs dainų tekstus. Palangos filialo pirmininkas Ramutis Stankevičius su Vida mokė šokio subtilybių. Jiedu abu dalyvauja Palangos „Bočių“ šokių kolektyve.

Klaipėdos AVPK viršininkas Alfonsas Motuzas ir jo kolegos taip pat aktyviai prisijungė meninės programoje pademonstruodami ne tik puikius balsus, bet ir gebėjimus grodami gitaromis. Sąskrydžio dalyviai prašė kartoti ir kartoti jų grojamas ir dainuojamas dainas. Renginio metu vakaro programoje dainavo ir Klaipėdos AVPK pareigūnas Nerijus Stankus. Jis yra muzikinio TV projekto Lietuvos balsas 6- ojo sezono dalyvis.Penktadienio vakaras neprailgo, mažeikiškis Rimantas Špokauskas pakeitęs Nerijų, toliau vedė vakarą, puikiai didžėjavo, ir grojant trankiai muzikai, šokiai tęsėsi iki ryto. Pajūrio dangų apšvietė ir fejerverkas, kuris, tikriausiai, išgainiojo tamsius debesis, kurie dieną buvo paleidę lietų. Todėl šeštadienis iššaušo saulėtas ir giedras, o organizatoriai ryte visus pakvietė ragauti košės su arbata.

Vidurdienį dalyviai rinkosi į apdovanojimų ceremoniją, kurioje buvo apdovanotos visos dalyvavusios komandos ir be abejo, paskelbtos trys prizininkės: bronzine komanda tapo Marijampolės filialo komanda, sidabrą iškovojo Kauno filialo komanda, o auksą ir teisę organizuoti kitą LPVA sąskrydį iškovojo Mažeikių filialo komanda.

LPVA pirmininko pavaduotojas, Vilniaus filialo pirmininkas Vytautas Jonikas mažeikiečių filialo komandos pirmininkei Danutei Mockienei įteikė prizus ir diplomus bei I-osios vietos nugalėtojų taurę. Priimdama apdovanojimą D.Mockienė sakė „malonu, bet kartu vėl įpareigojimas.

Kartojasi 2018 metų scenarijus: II-oji vieta Kauno komandai vadovaujamai Jūratės Kavaliauskienės, III-oji vieta marijampoliečiams. Kaip ten sako filialo pirmininkė Ramutė Kartavičienė „moterų vadovaujamų filialų nuopelnas“.

Nuoširdus ačiū, Vidaus reikalų ministerijos Viceministrui Vitalijui Dmitrijevui, Policijos Generaliniam komisarui Renatui Požėlai, kuris atvyko į sąskrydį pasveikinti veteranus, dalyvavo vakaronėje, Klaipėdos AVPK viršininkui Alfonsui Motuzui už bendrystę, pagalbą, paramą.

Norime iš visos širdies padėkoti sąskrydžio rėmėjams: Ekskomisarų biurui, saugos tarnybai „Argus“, asociacijai „Tautos skydas“,  LPVA nariams ūkininkams – bitininkams Ignui Railai ir Juliui Voguliui. Taip pat, LPVA valdybos pirmininko pavaduotojui, Vilniaus filialo pirmininkui Vytautui Jonikui, valdybos nariui Josifui Urbanui, Klaipėdos filialo pirmininkui Andriui Leliugai, nariams Dainiui Smatavičiui, Rasai Bekėžienei, Vladui Vitkauskui, Leonardui Gauronskui, Romualdui Mačiulaičiui, Dariui Petraičiui, kitiems nariams už svetingą priėmimą ir turiningai praleistą laiką.

Dėkojame Zitutei Gaižauskienei už eiles ir mielą žodį, Rokiškio filialo pirmininkui Stasiui Meiliūnui už skaniausią medutį, kurio dovanų gavome ko gero visi. Ačiū tariame LPVA valdybai, kad vėl subūrė draugėn ir suteikė progą pasimatyti.  Prisiminimams iš 2021 m. LPVA sąskrydžio Karklėje liks Artūro Giržado nuotraukos,  Kauno LPVA filialo nario Vytauto Jurkevičiaus filmas.

Iki kito sąskrydžio!!!

LPVA valdybos informacija

Atgal Rugsėjo 17 – 18 dienomis, Klaipėdos rajone Karklėje vyko respublikinis Lietuvos policijos veteranų asociacijos sąskrydis